Uporedi Nekretnine

Christie’s značajne prodaje u 2020.

Christie’s značajne prodaje u 2020.

Prodaja prijavljena od strane agenata globalne Christie’s mreže za drugu polovinu 2020. godine predstavlja pravi primer porekla, lepote i nasleđa koju sa sobom nosi Christie’s mreža.

1660 South Ocean Boulevard—Manalapan, Florida
US$39.000.000
lxlxlxlx
Ova šestokrevetna vila u obliku slova L poseduje od poda do plafona prozore sa pogledom na more. Izgrađena u luksuznom stilu, od karakteristika poseduje bazen sa spa centrom, izložbeni salon sa 10 automobila, tunel koji vodi do privatne plaže, pametnu kućnu tehnologiju, opremljenu prostoriju za zabavu, letnju kuhinju, odaje namenjene za poslugu, raskošno opremljene apartmane, kao i još jedan spa i sobu za vežbanje na donjem nivou.

Skypine Estate—Lake Coeur d’Alene, Idaho
US$27.500.000

Smešten na obali idiličnog jezera Coeur d’Alene, Skypine imanje je jedno od vodećih u ovoj oblasti. Na imanju od 11 hektara nalazi se rezidencija od 1.544 m2 koja ima 4 spavaće sobe, 5 kupatila, 2 toaleta, izlaz na jezero sa svojom privatnom plažom, natkriveno mesto za vezivanje čamaca sa svom potrebnom opremom, heliodrom i hangar na obližnjem aerodromu. Skypine je prodat posle svega 119 dana provedenih na tržištu.

31 Coolong Road—Vaucluse, New South Wales, Australia
US$25.703.150Ova kuća uživa pogled na zaliv koji je uočljiv iz različitih položaja kuće, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom prostoru, kao i iz bazena. Obzirom da je smešten pored vode, vila je opremljena svom opremom neophodnom za vožnju čamcem. Teniski teren i uređena bašta čini ovaj dom idealnim za ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Izgrađena je sa idejom da porodici bude beg i utočište od ubrzanog gradskog života.

Berthong—36 Billyard Avenue, Elizabeth Bay, Australia
US$24.938.100Jedan od nekolicine slobodnih rezidencija duz Elizabet obale, Berthong je jedinstveno imanje u ekskluzivnom predrgađu Sidneja. Imanje je prethodno bilo u vlasništvu medijskog mogula Rupert Murdoch-a, kao i glumca Rassell Crowe-a. Izgrađena u 19. veku, prolazila je kroz ekstenzivno renoviranje i restauraciju kako bi dobila modernu konstrukciju, a takođe zadržala svoju klasičnu pojavu.

5710 N. Yucca Road—Paradise Valley, Arizona
US$20.900.000Prethodno u vlasništvu Robert Sarver-a, vlasnika Phoenix Suns, NBA tima, imanje smešteno na 2 hektara površine opasano  Camelback planinama, poseduje košarkašku salu, 5 spavaćih soba u glavnoj rezidenciji i 2 dodatne sobe u gostinskoj kući. Glavna spavaća soba poseduje walk-in orman, studio za vežbanje i privatni spa sa tušom na otvorenom. U 2019. godini Walt Danley Realty pojavila se na strani kupca ove izuzetne nekretnine po rekordno visokoj ceni u ovoj oblasti zvanoj Paradise Valley. Tokom 2020. godine Walt Danley ispregovarao je još veću prodajnu cenu i na taj način probio svoj rekord koji je prethodne godine postavio. Prodaja ove nekretnine je na taj način postala najveća u Paradise Valley okrugu, a druga po velićini prodaja u istoriji Arizone.

Villa Infinity—Anse des Cayes, Saint Barthélemy
US$18.231.450Infiniti vila sa pogledom na more smeštena na padinama brda Anse des Cayes na ostvru Sveti Bartolomej (Saint-Barthélemy ili St. Barths) u malim Antilima. Vila poseduje 7 spavaćih soba i 8 kupatila, kancelariju, teretanu, sobu za masažu, sobu za kućni bioskop i sobu za zabavu. Jedna zanimljivost vezana za ovu vili je što se bazen na otvorenom nalazi praktično na krovu kuće, zajedno sa delom za ručavanje i dnevnim boravkom koji izlazi na ovu otvorenu površinu.

Erickson Ranch—Aspen, Colorado
US$16,000,000

Ova zadivljujuća rezidencija od sedam spavaćih soba, 6 kupatila raspoređenih na 2 sprata nalazi se na kraju privatnog puta oivičenog drvoredom jasike i borova u Red Mountain-u. Dizajnirana od strane priznatog i nagrađivanog arhitekte Harry Teague ova kuća slovi za jednu od najpoželjnijih u Aspenu. Imanje obuhvata zemlju od skoro 5 hektara, a vila sagrađena od kombimacije drveta, metala, stakla i maltera prostire se na površini od oko 630m2.

45 Rue Grimaldi—Monaco
‎US$11.245.872Ovaj luksuzni apartman na jedanestom spratu omogućava vlasniku ne samo pogled ka mediteranu veći pogled na palatu princa od Monaka. Apartman ima glavnu spavaću sobu sa ormanom i kupatilom u njenom sastavu, kao i dve sporedne spavaće sobe, od kojih svaka ima zasebno kupatilo. Luksuzna kuhinja, nedavno renovirana, sa postavljenim centralnim ostrvom, gleda  ka dnevnom boravku i terasi okrenutoj ka južnoj strani.

Casuarina Beach—Lyford Cay, Bahamas
US$11.000.000Čak četiri generacije jedne porodice posedovale su ovo izuzetno imanje smešteno u New Providence-u na Bahamima. Ova lokacija poznata je po svojoj privatnosti i bezbednosti. U prilog tome govori i podatak da je u ovu vilu na godišnji odmor dolazila princeza Dajana sa sinovima Vilijamom i Harijem.  Ušuškana daleko od radoznalih pogleda, na plaži pokrivenoj puderastim peskom, imanje se nalazi na udaljenosti jedne lagane šetnje od ekskluzivnog Lyford Cay kluba. Ova privatna vila konstruisana šezdesetih godina 20. veka, renovirana 2009. godine, od preko 400m2, poseduje privatan prilaz plaži dužine 55 metara.

Herrick House and the Granary Art Gallery—Sharon, Connecticut
US$10.470.000

Dom nekadašnje upravnice Whitney muzeja američke umetnosti, Melva Bucksbaum, ostvarenje je sna za svakog kolekcionara umetničkih dela. Smešteno na 21 hektara, ovo imanje poseduje glavnu rezidenciju površine od oko 1300m2, galeriju Granary, kao i 5 dodatnih objekata. Melva Bucksbaum kupila je imanje 2005. godine a dovršila je galariju Granary 2009. godine. Dela iz ove galerije mnogo puta pronalazila su mesto i na Christie’s aukcijama. Granary – galerija umetničkih dela organizovala je posete i primala posetioce tokom mnogih godina.

Slični članci

Kakvu nekretninu vam 1milion eura može doneti na globalnom tržištu?

Da li ste se ikada zapitali šta se nudi na tržištu nekretnina širom našeg a i drugih...

Nastavi sa čitanjem

Home-safe-home

U duhu globalnih događaja koji su obeležili godinu iza nas i u kojima i dalje nastavljamo da...

Nastavi sa čitanjem

Da li je moguće prodati nekretninu nad kojom je uspostavljena hipoteka?

Najveći broj stambenih kredita uzimaju se na period od 15 do 30 godina. Šta se dešava u...

Nastavi sa čitanjem

Učestvuj u Diskusiji